luontoeskari Vilinät

Vilinät on Vilskeen esikouluryhmä, joka toimii pääsääntöisesti luonnossa. Toiminnan perustana on kokemuksellinen ja toiminnallinen oppiminen, sekä aidot elämykset, jotka syntyvät läsnäolosta ja yhdessä tekemisestä. Meillä oppiminen tapahtuu leikin, liikkeen, tutkimisen, kokeilun ja ihmettelyn kautta. Jokaisesta päivästä tulee seikkailu. Nämä toiminnalliset menetelmät tukevat lapsen yksilöllistä kasvua ja sosiaalisia taitoja.

Tämän typpinen toiminta tukee Vilskeen toimintaperiaatteita, arvomaailmaa ja varhaiskasvatussuunnitelmaa. Leikki, liikunta, luonto ja luovuus.

Metsässä tapahtuvasta opetuksesta on tutkimusten mukaan huikeita tuloksia.

http://hidastaelamaa.fi/2015/04/anna-lapselle-luontoyhteys/

http://hidastaelamaa.fi/2014/10/peilikuvana-perhe-maadoita-lapset-rauhalliseksi/

http://www.vauva.fi/artikkeli/perhe/vapaa_aika/juha_laaksonen_vanhempien_pitaisi_vieda_lapsia_enemman_luontoon

Esiopetus tapahtuu klo 9-13. Muu aika on täydentävää päivähoitoa.

Vilinöille on varattu luonnon lisäksi ihan oma "esiopetustalo" -"Mummola" missä voimme leikkiä, tutkia ja opetella asioita kovalla pakkasella tai pahimpina rankkasadepäivinä. Käytämme hyödyksi myös kartanon ja Pikku Vilskeen tiloja.

Jokaisella Vilskeen eskarilaisella kulkee päivittäin kodin ja Vilskeen väliä reppu johon on pakattu varavaatteet, sadevaatteet ja oma penaali. Kumisaappaat voi olla parkissa "mummolassa", josta saamme ne aina tarvittaessa jalkaan. Mummolan naulakossa roikkuu myös syksyllä jokaisen lapsen sisäliikuntavaatepussi, jonka nappaamme mukaan, kun lähdemme sisäliikuntaa Ison Vilskeen Loikkalaan.

Tälle sivulle tulemme päivittämään esikoulun tärkeitä asioita.

Tervetuloa matkaamme elämämme suuren seikkailuun, esikouluvuoteemme!


 
paivakoti-vilske-kuvitus-varhaiskasvatus-turku-ispoisten-kartano.jpg