Perustimme Vilskeen halusta tarjota lapsille aitoja elämyksiä päivähoidon kautta. Virikkeellisen, mutta kiireettömän paikan, jonka toiminnassa myös vanhempien on helppo olla mukana. Teemme töitä lapsilähtöisesti, mutta aikuisjohtoisesti. Suurella sydämellä.


vilske_paivakoti_henna-heinonen_kalervo-valli_esittelyt_lapset_varhaiskasvatus.jpg

KALERVO KERTOO:

JOS HENNA OLISI SATUHAHMO

Hennassa yhdistyisi ainakin kolme hahmoa. Hyväsydäminen ja kaikessa hyvään uskova Belle Kaunottaresta ja Hirviöstä. Henna uskoo että kaikessa ja kaikissa on hyvää ja hyvä tulee hyvän luokse. Kauheimmankin hirviön sisältä löytyy lämmin sydän. Tulee kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen ja saa helposti ystäviä.

Toiseksi Hennassa on paljon Peppi Pitkätossua, voimaa ja ehdotonta oikeudenmukaisuutta, ei siedä vääryyttä ja kiusaamista. Asiat voi olla välillä vinksin vonksin mutta hyvällä ja hauskalla tavalla. Tykkää tehdä asioita omalla tavalla ja kyseenalaistaa totuttuja kaavoja.

Sitten löytyy vielä aimo annos Ronja Ryövärintytärtä, hän pärjää tilanteessa kuin tilanteessa. Vahva ystävyydessä, päätöksissä, mielipiteissä ja rakkaudessa.  Luonto ja luonnon ilmiöt ovat lähellä Hennan sydäntä. 

Sitten löytyy vielä aimo annos Ronja Ryövärintytärtä, hän pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.
— Kalervo Valli Henna Heinosesta

HENNA KERTOO: 

JOS KALERVO OLISI SATUHAHMO

Olisi hän Muumien Nuuskamuikkunen. Oman tiensä kulkija, rauhaa rakastava kaunosielu, joka etsii kitaransa esille ja soittaa omaksi ja muiden iloksi.

Kalervo on Nuuskamuikkusen tapaan luonnossa viihtyvä samoilija jonka voi nähdä rantakalliolla kalassa tai illan hämärtyessä nuotiolla.

Parasta Kalervossa on kuitenkin se, että hän on luottoystävä joka hoitaa tilanteen kun tilanteen, eikä jätä koskaan ystäviään pulaan.

Parasta Kalervossa on kuitenkin se, että hän on luottoystävä joka hoitaa tilanteen kun tilanteen, eikä jätä koskaan ystäviään pulaan.
— Henna Heinonen Kalervo Vallista

Henna Heinonen

ÄITI, PEDAGOGI, LASTENTARHAOPETTAJANA 15-VUOTTA.

Kalervo Valli

ISÄ, PEDAGOGI, LASTENTARHANOPETTAJANA 30 VUOTTA.


                                VILSKEEN LOPPUVÄKI


Marjut eli Mammu

Mammu.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin Pikku Myy.  En ole yhtä pienikokoinen enkä pure. Vaikka olenkin yhtä temperamenttinen, päättäväinen, utelias, rohkea, itsepäinen ja itsenäinen kuin Pikku Myy. Harvoin pukeudun mekkoon, mutta tukkani on aina nutturalla. Uskallan Myyn tavoin sanoa mielipiteeni, järkätä yllätyksiä, kamppailla arjen tylsyyttä ja tiettyjä sääntöjä vastaan; hyväntahtoisesti - hymy huulilla.

 

Pikku Myyhyn lisäisin ripauksen Peppi Pitkätossun voimaa. Kaikki ei suinkaan ole vinksin vonksin eikä ainakaan heikun keikun, mutta ”huvikumpuni” seinät eivät aina riitä ideoilleni, ajatuksilleni ja tuunauksilleni. Lisäksi satuhahmoni tarvitsisi hyppysellisen Muumimamman huolellisuutta, rakastavaa äitihahmoa; leipomaan herkkuja. Satuhahmoni olisi valmis silauksella Ihmemaan Liisaa, joka hyvällä tavalla pääsee seikkailemaan välillä mitä erilaisimpiin tarinoihin ja maailman kolkkiin.


Mikaelaeli Minttu

Minttu.jpg

Jos Mikaela, joka jo pienenä sai lempinimekseen Minttu (koska oli niin vilkas ja raikas kuin piparminttu)

olisi satuhahmo, olisi hän yhtä vahva ja hullunkurinen kuin Peppi Pitkätossu.

Tai seikkailunhaluinen ja luontoa rakastava kuin Ronja Ryövärintytär. Joka luonnossa tykkää kulkea eikä vääryyttä suvaitse.

Hänelle ystävät ja perhe ovat tärkeitä.

Pienenä Minttu halusi olla isona merenneito ja nyt hän omaakin laitesukelluksen salat ja on päässyt nauttimaan vedenalaisesta maailmasta. Se on jotain todella kiehtovaa ja ihmeellistä.

Liikunta, musiikki, läheiset ihmiset ja matkustelu ovat voimavara, joka saa hänet iloiseksi ja itsensä tuntemaaneläväksi. Niistä saa voimaa ja virtaa jakaa iloa myös muille.


ANNA-MAIJA

Ansu.jpg

Jos olisin satuhahmo, niin ulkonäöltäni saattaisin muistuttaa vaikka Arendellen kuningatar Elsaa vaaleine hiuksineni. Minun kutreistani ei kyllä saa niin pitkää lettiä. Elsan luonteenpiirteistä tunnistan omakseni hyväsydämisyyden ja suojelevaisuuden. Elsan tavoin perhe on minulle hyvin tärkeä. Lapset, koirat, koti ja puutarha ovat minun valtakuntani.

Olen energinen, hyväntahtoinen, leikkisä ja pirteä, aivan kuten prinsessa Anna. Olen myös hyvin puhelias ja nopea liikkeissäni.

Prinsessaksi tai kuningattareksi en kuitenkaan muuten itseäni miellä. Ennemminkin voisin olla se hullunkurinen lumiukko Olaf. Olafin suu ei ole ikinä mutrussa ja naurua ja hauskaa riittää! Olen lumen lapsi, tammikuussa syntynyt. Pidän kaikista talvilajeista; luistelusta, hiihdosta ja laskettelusta. Sisälläni sykkii lämmin ja suuri sydän.


 Donna

Donna.jpg

Satuhamo joka kuvailisi minua parhaiten olisi Onnimanni, luonnon, elänten,oikeudenmukaisuuden ja heikompien ystävä. Onnimannille ja minulle tärkeitä asioita ovat luonto ja eläimet. Kuten Onnimannin myös minun sydäntä lähellä ovat eläimet jotka tarvitsevat apua, eikä siis ihme, että kodistani löytyykin eläimiä rescue koirista kaneihin, kilpikonnista hamstereihin.

Onnimannin elämänfilosofia sivuaa myös muutenkin omaani, luonnon kunnioittaminen ja sen monimuotoisuuden ymmärtäminen ja oivaltaminen sekä uusien asioiden oppiminen ovat niitä asioita joista minä saan voimaa ja positiivista energiaa, ystäviä ja tärkeitä ihmisiä unohtamatta.


Anu

Anu.jpg

Satuhahmoista Muumimamma kuvastaa minussa hyväsydämmisyyttä ja muista huolehtivaa arjen pyörittäjää.

Löydän itsestäni myös Kanin vastuuntuntoisuutta ja ahkeruutta sekä Pöllön ystävällisyyttä ja avuliaisuutta.

Metsämörrin lailla viihdyn luonnossa kuljeskellen, katsellen, kuunnellen ja metsän antimia poimien.

Kesäisin minut voi löytää Nuuskamuikkusen tapaan onkimasta tai nauttimassa meren rauhoittavuudesta.


 PEPPI

Peppi.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin tietysti hullunkurinen, elämäniloinen kaimani Peppi Pitkätossu. Hän innostuu uusista asioista ja lähtee avoimin mielin koittamaan niitä, aivan kuten minäkin. Mikä tärkeintä: Pipo ei kiristä päätä, vaan huumori ja positiivinen mieli on mukana jokapäiväisessä elämässä! En ole ihan yhtä voimakas kuin Peppi, mutta hevosen sijaan nostankin ilmaan lapsia. Näin lapset pääsevät näkemään maailmaa uusista näkökulmista. Kuten Pitkätossun Peppi, myös Torkkelin Peppi haluaa ympärillä olevilleen ihmisille pelkkää hyvää, eikä hyväksy kiusaamista missään muodossa.

Minusta huokuu myös hieman rauhallisempi satuhahmo: Nöyrä, auttavainen ja puhtautta rakastava Lumikki. Lumikin tavoin arvostan luontoa ja sen asukkeja. Lumikilla on myös paljon ystäviä, kuten minullakin. Ystävät ovatkin perheen lisäksi voimavara, jota ilman olisi vaikea elää. Lumikki siivoaa ja tekee muutkin työt laulaen, juuri niin kuin minä.

Yksi noudattamistani elämänohjeista on kliseinen, mutta sitäkin tärkeämpi:

"Kohtele toista niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan." Kyseistä ohjetta voisin kuvitella niin Lumikin kuin Peppi Pitkätossunkin noudattavan.


 

annimaria (mammalomailee :) )

Anni.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin varmasti sekoitus Lumikkia ja Pocahontasta. Lumikin tavoin olen rauhallinen, huolehtivainen, empaattinen ja ehdoton eläinten ystävä.

Olen luonnonlapsi aivan kuin Pocahontas. Tykkään tehdä asioita eri tavalla kuin yleensä tehdään. Puolustan heikompia ja haluan että kaikilla on hyvä olla. Oikeudenmukaisuus on minulle tärkeä arvo.

Lumikin ja Pocahontaksen sekoitukseen sekoittaisin vielä Peppi Pitkätossun, sillä välillä on hyvä laittaa vähän vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Olen iloinen ja hassutteleva aivan Kuten Peppi ja melkein jopa yhtä vahva.  

Eikä satuhahmojen sekoittelut loppuneet tähänkään.

Nalle Puhin tapaan olen myös nautiskelija, ystävät ja perhe ovat minulle tärkeitä. Tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja uskon aina kaikista hyvää.

Minusta löytyy myös Puuha-Peten kekseliäisyys; olen taitava käsistäni ja talon sijaan pystyn rakentamaan vaikka majan.


Juho

juho.jpg

Jos olisin satuhahmo minua kuvastaisi parhaiten Nuuskamuikkunen. Nuuskamuikkunen on hyvin moniulotteinen hahmo jota ei pysty kuvailemaan yhdellä lauseella. Pidän luonnosta samoilemisesta ja metsästämisestä. Nuuskamuikkunen on myös omanlaisensa kapinallinen joka saattaa repiä kieltomerkkejä ja avata lukittuja portteja. Itse olen kapinoinut aina stereotypioita vastaan. Olen myös seikkailijaluonne kuin Nuuskamuikkunen ja olinkin yli vuoden matkustelemassa Australiassa sekä Aasiassa. Vaikka ystävät ovat erittäin tärkeä osa elämääni, viihdyn myös hyvin omissa oloissani.

Vaikka en vietä öitäni taistellen roistoja vastaan olen yöeläin, kuin Batman. Yössä kun kaupunki hiljenee ja ainoastaan katuvalot ovat hereillä olen aina tuntenut oloni hyvin rauhalliseksi.

Viimeiseksi kuvailisin itseäni Peter Paniksi. Poika joka ei halua aikuistua koskaan.


Johanna

Johanna.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin Anni Polvan luoma Tiina. Tiina jakaa kanssani samat humanistiset arvot, pyrkimyksen oikeudenmukaisuuteen, rehellisyyteen ja hyväsydämisyyteen. Tiinan lailla olen myös hieman kapinallinen ja uudistushaluinen ja ehkäpä juuri siksi löydättekin minut iloisesta Vilskeestä, jossa puhaltavat minulle juuri sopivan raikkaat uudet tuulet. Siinä missä Tiina on huoleton poikatyttö, minun heikkouteni ovat kauniit vaatteet, joten ehkäpä minussa on myös ripaus Muumilaakson Taikatalvessa seikkailevaa pikku oravaa, jolla oli hyvin kaunis häntä.


AINO

aino.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin varmasti Mymmeli. Jo päiväkoti-ikäisestä asti olen mielelläni hoitanut itseäni pienempiä, niin sukulaisten kuin naapureidenkin lapsia. Useimmiten minut näkee nuttura pään päällä keikkuen, mekkoihin pukeutuneena ja hymy kasvoilla. Kuten Mymmelin, ei minunkaan tarvitse päteä missään, sillä riittää että maailmassa viihtyy. 
Nuuskamuikkusen tavoin tuumailen ja pohdiskelen mielessäni jatkuvasti kaikenlaista, sekä Muumimamman lailla kohtelen kaikkia suurella sydämellä. Mielestäni jokainen on arvokas ja ainutlaatuinen juuri omana itsenään. Luonteeltani olen lempeä, mutta kuitenkin myös hullunkurinen ja rohkea kuten Peppi Pitkätossu. Jokainen päivä on erilainen ja olenkin aina valmiina uuteen seikkailuun. 
Rakastan neulomista ja kahvini juon aina muumimukista. 


Wilma

wilma.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin varmaankin Nalle Puh. Puhin tavoin olen iloinen ja utelias herkkusuu. Elämän kömmähdyksiin suhtaudun kuten tämä lannistumaton nalle: hupsista ja matka jatkuu! Ja mitä olisimmekaan Puhin kanssa ilman ihania ystäviä, jotka tukevat tilanteessa kuin tilanteessa. Nalle Puhilta olen myös kopioinut tuulisten päivien lausahduksen ja toivotankin usein hyvää tuulispäivää. 

Omaan myös Tikrun eli Tiikerin vauhdikkuutta ja välillä viipotankin paikasta toiseen kuten Tiikeri. Tiikerin tapaan pomppiminen on minullakin lapsesta asti ollut ominaista ja tapasinkin usein loikkia paikasta toiseen. Pomppimisen lisäksi myös muu liikunta on lähellä sydäntäni.

Puhin ja Tiikerin lisäksi lisäisin hahmooni vielä Heinähatusta ja Vilttitossusta tutun Heinähatun kiltteyttä ja tunnollisuutta. Kuten ei Heinähattukaan, en itsekään siedä epäoikeudenmukaista kohtelua. Heinähattu nauttii luonnossa temmeltämisestä ja seikkailuista, kuten myös minä.


Sara

Sara.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin Mulan. Olen aika menevä, ja minulle sattuu usein kaikenlaisia kommelluksia. Yllätän välillä itseni sillä, miten paljon voimaa ja rohkeutta minulla onkaan. Ratkon ja järjestän mielelläni pulmia, mutta eniten iloitsen silloin, kun näen toisten tuntevan ylpeyttä omasta onnistumisestaan.

Samaistun myös Peter Pan-tarinan Leena Kultaseen. Vaikka pidän itseäni hieman kapinallisena soturiprinsessana, minusta löytyy Leenan kaltaista herkkää haaveilijaa. Rakastan seikkailuja, tarinoita ja kirjoittamista. Uskon ympärilläni oleviin ihmisiin yhtä vahvasti kuten Leena Peteriin ja luotan siihen, että kaikki kääntyy lopulta parhain päin.


Pauliina

Pauliina.jpg

Jos olisin satuhahmo olisin varmaan kaikille tuttu hullunkurinen Peppi. Jaamme ehdottomasti halun auttaa ja huolehtia toisista, niin ihmisistä kuin eläimistäkin. Meiltä molemmilta löytyy myös äänekkään naurun takaa se herkempikin puoli.

Kuitenkin olemme molemmat spontaaneja seikkailuiden rakastajia. Seikkailu voi kuitenkin minulle olla vaikka kävely metsässä. Luonto onkin minulle hyvin tärkeä, rauhoittava ja voimaannuttava elementti. Vietänkin usein aikaa luonnossa koiran kanssa ihmetellessä.
Lisäksi minulle tärkeää on kaikkien tasa-arvoinen kohtelu ja avoimuus


Jasmin eli Jassu

Jasmin.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin Belle. Hänen ihailtava rohkeutensa tarttua uusiin haasteisiin eivät pelota häntä, sekä hän osaa elää hetkessä. Molemmille meille jokainen päivä on uusi seikkailu.

Luonteeltani olen empaattinen, kärsivällinen ja minulle on tärkeää ottaa toiset huomioon. Lumikin tapaan, minulle eläimet ovat lähellä sydäntä. Perheessäni on ollut aina lemmikkeinä koiria. Onhan se kiva tulla kotiin, kun pieni ystävä odottaa iloisena häntä heiluen.

Löytyyhän minusta myös Nalle Puhin Tikrua! Olen sosiaalinen ja iloinen. Osaan heittäytyä ja hassutella! J

Nautin kovasti luonnossa liikkumisesta, koska siellä sielu lepää. On mukavaa päästä nauttimaan eri vuodenajoista niihin kuuluvilla tavoilla. Minulle iloa arkeeni tuo perhe, ystävät ja liikkuminen. On tärkeää voida itse hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti, koska silloin pystyy jakamaan iloa ja positiivista energiaa ympärille.


LAURA

Laura.jpg

Jos olisin satuhahmo olisin Prinsessa Jasmine,välillä hieman temperamenttinen ja halukas itse valitsemaan elämänsä polut. Jasminea ja minua yhdistää myös halu tehdä hyvää ja puolustaa heikompia.

Vaikka temperamentia välillä löytyy lisäisin myös itseeni hieman Nasua. Aluksi hieman ujo ja hermostunut uusissa tilanteissa, mutta ystävien tuella ja pikkuhiljaa löytyy rohkeutta enemmän kuin uskoisikaan.

Myös Muumien Nuuskamuikkunen kuvaisi minua hyvin, luonnosta nauttiva seikkailija joka tykkää kulkea vailla päämäärää. Vaikka seikkaileminen on ihanaa niin vielä ihamanpaa on palata kotiin takaisin rakkaiden, perheen ja ystävien luo. Nuuskamuikkusta ja minua yhdistää myös ystävien auttaminen niin hyvin kuin pystyy ja ketään ei jätetä yksin.


PETRA

Petra.jpg

Jos olisin satuhahmo, olisin Saapasjalkakissa prinsessa Belle-vivahteella. 

Olen luonteeltani huumorintajuinen, vähän viekas ja kujeileva kuin Saapasjalkakissa. En ehkä kuitenkaan pidä itseäni yhtä tyyliniekkana tai viihdy samalla tavalla huomion keskipisteenä kuin hän, mutta nautin suuresti ihmisten parissa olosta ja keskusteluista ja myös siitä, että minua kuunnellaan aidosti. Pyrin aina itsekin olemaan läsnä ja kuuntelemaan muita, vaikka omassa päässä vilisisi tuhat ajatusta samaan aikaan. 

Tarinoiden sijaan osaan kertoa hyviä (lue: huonoja) vitsejä, joita en yleensä muista ulkoa. Minulle tärkeitä arvoja ovat avoimuus, suvaitsevaisuus ja pyrin olemaan tuomitsematta ihmisiä, jos en tunne heitä. Samoja arvoja jakaa kanssani empaattinen ja rohkea Kaunottaren ja Hirviön prinsessa Belle.


MAARIT

Maarit.jpg

Olen luova luonnonlapsi, rakastan tehdä käsilläni ja jakaa ideoita sekä tehdä lasten kanssa taidetta. Satuhahmona olisin monen hahmon sekoitus. Ripaus Peppi Pitkätossun huoletonta touhua. Innostun herkästi lasten ideoista toteuttaa mielikuvitustaan ja silloin toteutetaan pienen suuria maailmoja. Minussa on myös Rauhallinen sylittelijä ja halailija puoli, joka Muumimamman tavoin huolehtii muista. Ehkäpä olen tämän ajan Pikku- Kakkosen Kylli-täti, joka kuvittaa tarinoita koko ajan mielessään ja aika usein myös paperille. 

Tärkeitä minulle ovat koti ja perhe, johon kuuluu kaksi tyttöä, mieheni ja koira. On ihanaa nähdä maailmaa ja retkeillä, mutta kotona tankataan aina omaa aikaa ja perhe-energiaa.

Myös ystävät kuuluvat vahvasti elämääni läheltä ja kaukaa. Onneksi sydämeen mahtuu heitä paljon.


TRESA

TeresaiDavid-51.jpg

Rakastan lasten tarinoita ja olen huomannut, että minulla on monia eri hahmojen ominaisuuksia, mutta juuri nyt, jos minun pitäisi valita yksi niistä kuvailemaan kuka olen, uskon epäilemättä, että tämä olisi Dumbo.

Dumbo on pohjimmiltaan suloinen ja suurikokoinen elefantti, jolla on erittäin voimakas tunteellinen sidos äitinsä kanssa, jota hän rakastaa kaikella voimallaan. Dumbo samalla luottaa ja rakastaa hänen ystäväänsä Timothyn hiirtä. Uskon, että nämä ovat ominaisuuksia, jotka kuvailevat minua, koska tunnen, että minulla on suuri sydän, joka kukoistaa työskennellessäni lasten kanssa. Minulla on syvä rakkaus äitiäni ja koko perheettäni kohti, joka ei edes kaukana asuminen voi pysäyttää ja myös luottamus ja rakkaus jokaista ystävää kohti, joka paranee ajan myötä.

Voin ilman muuta myös sanoa, että molemmille lapsuus oli epätvallinen. Dumbo vietti hänen lapsuutensa sirkuksessa ja itse vietin paljon aikaa sairaalassa. Lapsuuteni vuosina olen varmasti oppinut jotain olennaista elämääni ja opettajani työtä varten. Opin, että monimuotoisuus rikastuttaa meitä ja että rohkeus on tarttuvaa.

Epäilemättä minusta tuntuu, että olen hieman kuten Dumbo, koska elämä on opettanut minut uskomaan rakkauteen ja lentämään pelkäämättä.


SUVI

Suvi.jpg

Jos olisin satuhahmo olisin sekoitus Maija Poppasta, Vaianaa ja Shrekin aasia. Kukkamekko päällä elämä on paljon ihanampaa ja väreillä voi tuoda iloa arkeen. Päähäni pilkahtaa usein aamunpikkutunneilla uusia hauskoja ideoita, jotka lapset ottavat usein ilolla vastaan. Lapset ovat mielestäni mahtavia, ennakkoluulottomia ja he tekevät työstäni joka päiväisen seikkailun. Kaikista tilanteista voi keksiä musikaalin täynnä tanssia ja laulua ja suuria tunteita ja (omasta mielestä) hyvää huumoria. Röyhelöiden alta löytyy myös Vaiana seikkailija merten ja metsien. Olen usein miettinyt, että mistäköhän esi-isäni ovat peräisin koska en oikein sovi tuon rauhallisen ja hiljaisen suomalaisen muottiin. Esi-isäni varmasti tanssivat ison heimonsa kanssa nuotion ympärillä ja lapset toivat valoa leikeillään iltojen hämärään. Elämän tuulet ja välillä hurrikaanit ovat muokanneet minua ihmisenä nykyiseksi kiitolliseksi Kultalan Suviksi. Minulla on oma perhe, johon kuuluu kaksi "eläväistä" pellavapääpoikaa ja kultainen mies. Jouduin pitkään miettimään että millä satuhahmolla on samanlainen huumorintaju kuin minulla ja Shrekin rääväsuinen aasi oli ainut mikä tuli mieleeni. Päiväkodissa tulee päivittäin tilanteita jolloin hurtti huumori pelastaa tilanteen.  


Vilskeen heimo. Se sopii minulle, koska tulen itse suuresta perheestä jossa yhteisöllisyys on ollut tärkeänä ytimenä aina. Tehdään yhdessä ja huolehditaan, että kaikki pääsee mukaan ja osallistumaan. Minun Vilske-heimoni on taiteellinen, äänekäs, iloinen, nälkäinen ja kaunis, niinkuin minäkin.


MIIA

Miia.jpg

Jos olisin satuhahmo,olisin Leijonakuninkaasta Simban äiti Sarabi. Olen ystävällinen ja huolehtivainen,sekä minulla on pitkä pinna. Minua ei siis saa suuttumaan kovin helposti. Minulla on monia äidillisiä piirteitä,kuten suojelevaisuus ja välittävyys. Puolustan pentuja(lapsia) sekä muitakin leijonia(aikuisia) urheasti jos joku yrittää tehdä heille pahaa


Ryhmä.jpg