Vilinöiden syyskuu

Vesisota

 Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin eli vesisotaan. Viikko oli ollut hyvin lämmin paitsi perjantaina jolloin oli vähän viileämpi ja jopa tihkutti aamulla. Vilskeläisiin tapoihin kuitenkin kuuluu ettei tuommoiset pikkujutut haittaa. "Vesipyssyt valmiiksi, lataa ja ammu!" - oli ohjenuora jota käytettiin kunhan uikkarit oli vaihdettu. Ja voi pojat kuinka hauskaa lapsilla oli. Kunnon kastumisen jälkeen lasten kelpasi mennä lämpimään saunaan.

 

Lähihoitajaopiskelijat

 Lähihoitajaopiskelijat tulivat vierailemaan Vilskeeseen ja vetivät myös mukavaa ohjelmaa eskareille. Lapset hakivat ensin samanpituisia keppejä, tekivät niistä taulun ja kehystivät siihen asian jota arvostivat luonnossa eniten. Sillä välin toisessa ryhmässä lapset leikkivät tuolileikkiä ja opettelivat temppuja isolla kuminauhalla. Ja taitavia olivatkin!

 

Kotitehtävät

 Kotitehtäviä on ollut nyt muutamia ja niiden kautta pääsimme tutustumaan toisiimme paremmin. Ensimmäisessä kotitehtävässä lapset saivat kertoa mikä tekee juuri heistä erityisiä. Tehtävät käytiin läpi siten, että aikuinen luki muutaman kohdan ja lapset saivat itse paljastaa itsensä. Joiissain tapauksissa muut lapset tiesivät tasan tarkkaan kenestä puhuttiin ja hymy oli herkässä.

Kun Kisu Pikkukuun tarina taas jatkui, lapset pääsivät tutustumaan toistensa nimiin ja niiden taustoihin. Lisäksi nimien mukana esiteltiin omia kuvia. Ne vaihtelivatkin vauvakuvista lapsuuskuviin ja niitä oli aivan ihana katsoa!

 

Draamaa

 Loikkalassa nähtiin varsinaista draamaa, kun Vilskeen aikuiset esittivät näytelmän sadusta Punahilkka. Tarinaa ollaan sittemmin käyty läpi uudestaan esimerkiksi diaprojektoria apuna käyttäen. Siinä olikin ihmettelemistä. Siis että mikä se diaprojektori oikein on ja miten se toimii. Diasatu oli niin kiva kokemus, että luimme diasadun kaksi kertaa putkeen.

 

Hammashoitaja

 Hampaat ovat jokaiselle meistä tärkeät, joten hammashoitaja kävi Vilskeessä juttelemassa hampaista ja niiden pesusta. Pieni ryhmä kerrallaan kokeili uutta hammasharjaansa samalla kun hammashoitaja demonstroi omalla mallillaan. Puhdasta tuli! Kaikki saivat uuden hammasharjaansa sekä - tahansa ja pastilleja kotiin. Vielä pikainen tarkastus ja eikun ulos leikkimään.

 

Uimakoulu

 Uimakoulussa lapset ovat päässeet harjoittelemaan uimaan eläintyyleillä, opettelemaan kellumista sekä sukeltelemaan aarteita. Lisäksi saunomista ei sovi unohtaa. Uimisen jälkeen maistuu tietysti retkieväs sillä mitäpä retkipäivä olisi ilman niitä.

uimakoulu.jpg

 

Leikkipäivä

 Leikkipäivänä talon väki jakaantui moneen eri leikkiin. Oli roolileikkejä, eläinlääkäriä, junarataa ja myös (poliisi)majan rakennusta Kalervon kanssa.

superhahmot.jpg

Laura