Vilinöiden elokuu

ENNEN ESKARIA

 Vilinöistä osa pääsi kauden alussa monttuun ja siellä innostuttiin tekemään käpysiilejä. Siilejä tuli sen verran monta, että niille tuli ensin aitaus ja sen jälkeen ihan oma maja leikkipihoineen. Vilinät pääsivät myös maalaamaan metsästä löytyvillä maalausvälineillä.

 ESKARI ALKAA

 Eskarit ovat päässeet tutustumaan Kisu Pikkukuuhun joka on saapunut Salaiseen maahan. Ensin Kisu on tavannut Lentävän Talonmiehen ja on vähitellen saanut uusia ystäviä. Lapset ovat päässeet Salaisen maan tarinoiden kautta miettimään miksi juuri he ovat erityisiä ja olemme myös jakaneet tarinoita omien nimiemme taustasta. Olemme myäs päässeet käyttämään istuinpöytiä jotta luonnossa työskentely olisi mukavampaa.

IMG_20190815_100153.jpg

CAPOERA

 Teimme lasten kanssa omat soittimet Capoeraa varten. Lapset pääsivät tutustumaan kahteen energiseen Brasiliaiseen mieheen sekä heidän suomalaisiin ystäviinsä. Aamu täyttyi Brasilian portugalista, naurusta, musiikista ja energisestä tanssista. Ja lapset tietysti touhussa mukana.

IMG-20190820-WA0000.jpg
IMG-20190816-WA0004.jpg

SYNTTÄRIT

 Olemme jo päässeet myös juhlimaan muutamaa syntymäpäivää ja nauttimaan pienestä herkkupalasta. Syntymäpäivälauluja on laulettu suomeksi, englanniksi, ruotsiksi sekä siansaksaksi.

 

LAUDELIINOJEN KORISTELUA

 Teimme laudeliinoja uimakoulua varten. Aluksi työ oli haastavaa ja joskus vähän turhauttavaakin, mutta nopeasti lapset pääsivät jyvälle ja lopputuloksista tuli todella hienoja. Nyt vain odottamaan, että uimakoulu alkaa ja laudeliinoja päästään testaamaan. Onneksi laudeliinoja pääsee käyttämään myös Vilskeen omassa saunassa.

IMG-20190822-WA0008.jpg

MUOTOJA

Erilaisia muotoja: kolmiota, neliötä, suorakulmiota sekä ympyrää on harjoiteltu monella tapaa. Paperilla on väritetty eri väreillä eri muotoja ja lopputuloksesta on syntynyt robotti. Lisäksi ulkona on etsitty milloin minkä muotoisia kiviä, sovellettu maa-meri-laiva -leikkiä sekä havainnollistettu muotoja käyttämällä lasten omaa kehoa.

IMG_20190828_102429.jpg
IMG_20190828_102536.jpg

 ”ympyrä, nelikulmio ja kolmio”

 NAMM, OMENAHILLOA

 Eskarit pääsivät poraamaan ja pilkkomaan itse omenoita omenahilloa varten. Lisäksi tarkasteltiin miltä omena näyttää ja minkä värisiä omenoita voi olla. Lapset pääsivät piirtämään itselleen oman omenan vahaliiduilla. Joihinkin omenoihin taisi myös eksyä pieni mato :)

IMG-20190829-WA0014.jpg
IMG-20190829-WA0018.jpg

LASTEN PARLAMENTTI

Lasten parlamentissa lapset saivat päättää ohjelman. Toiveista valittiin vesisota- sekä ulkolelupäivä.  Siitä kuulettekin myöhemmin…

Laura