Hulinoiden hulina elokuu

alkukuva.jpg
alkukuva2.jpg

Onpa meillä kerrassaan ollut ihana Elokuu. Aurinko on hellinyt meitä, lämpöä on riittänyt sekä paljon naurua on mahtunu tähän kuukauteen. Meidän vilskeeseen on tullut monta uutta lasta sekä aikuista. Yhdessä olemme ihmetelleet sekä oppineet asioita toisistamme sekä Vilskeen toiminnasta ja arvoista. 

ekakuva.jpg

Retket 

Meidän vilskeessä haluamme antaa lapsille mahdollisuuden olla ulkona luonnossa niin paljon kun vaan mahdollista. Tämän takia olemme jo käyneet Hulinat-ryhmän kanssa niin sanotusti ”epävirallisilla” retkillä. Olemme kävelleet Katariinan luontopolulla, missä olemme nähneet sorsia, ötököitä sekä erilaisia lintuja. Metsässä on ollut hauskaa ja jännittävää kävellä kun ympärillä on ollut paljon erilaisia kasveja, puita, kiviä sekä eläimiä. Ihaninta on ollut kun huomaa lasten eleistä sekä kasvoista kuinka paljon he nauttivat metsässä olemisesta, ja siitä kun he saavat rauhassa pohtia ja ihmetellä luontoa. 

retki.jpg
retki2.jpg
retkikuva.jpg

Kävimme myös Uittamon rannalla viettämässä retkipäivää. Sattui myös sopivasti olemaan kahden Hulina lapsen syntymäpäivä samalla, joten istuimme rannalla ja laulettiin lapsille sekä syötiin pikku herkkuja. 

syndesankarit.jpg

Lapset saivat myös piirtää hiekkaan heidän ”oma kuvan” elikkä itsensä. Tämä kuitenkin päättyi siihen kun yhtäkkiä meidän yläpuolella lensi sata lintua jotka alkoivat valmistumaan laskeutumaan rannalle. Oli aivan mahtavan näköistä kun sata lintua laskeutui yksi toisensa jälkeen. Lasten mielestä tämä oli aivan mahtavaa ja kaikki suorastaan nauroi onnesta. 

omakuva.jpg
omakuva1.jpg
omakuva2.jpg
omakuva3.jpg
retkihanhet.jpg

Liikkari

Meidän ihana Mammu on pitänyt jo kaksi liikkaria Hulinoille. Hohojaaa sielä on vauhtia riittänyt! Rakensimme temppuradan missä oli erilaisia esteitä jonka yli piti mennä, heitimme hernepusseja, kiipeilimme, hypittiin sekä tasapainoiltiin. Lapset kerrassaan rakasti tätä, mutta kukapa ei rakasta sitä kun saa vapaasti juoksennella ympäri ja näyttää taitojaan.  

liikkarikuva.jpg

Vapaaleikki ja Aamupiirit

Lapsena on tärkeää se, että saa leikkiä paljon sekä vapaasti. Välillä se on tarkoittanut sitä että olemme leikkineet roolivaatteiden kanssa. Välillä taas sitä että lapset ovat itse saanneet päättää mitä he haluavat leikkiä. Tällöin kotileikki, leegot, autot tai dinot ovat olleet suosittuja. 

vapaaleikki2.jpg
vapaaleikki3.jpg
vapaaleikki4.jpg
vapaaleikkikuva.jpg

Aamupiirit ovat olleet täynnä lauluja. Lapset ovat pitkälti saanneet yhdessä päättä mitä lauluja olemme laulaneet. Suosikkeja on ollut sammakko laulu, pikku jänö nukkuu, robotti tanssi sekä tanssi stoppi. Olemme myös pitäneet aamupiirit ulkona luonnossa. 

Isot halit sinne kaikille, 

toivottaa Cassu