Elokuun terveiset SäkkäräVäkkäröistä

Loman jälkeen arki tuntuu taas aikast mukavalta! On ihanaa, kun on paikka, mihin on kiva palata. Aikuisten ja lasten. Meidän Vilske!❤️

Päiväkotiin saapui kesän jälkeen hurjasti kasvaneita ja ruskettuneita lapsia. Ja mikä parasta, he ovat kaikki täynnä intoa oppia ja kokea uusia asioita. Edessä on taas uusi, huikea syksy yhdessä!

 

Ei kesä onneksi ole vielä mihinkään hävinnyt! Aurinko on lämmittänyt joka päivä ja marjametsässä mustikkatassut ja -nassut ovat nauttineet vitamiiniannoksensa syksyn varalle. Leivottiinpa marjoista myös perjantaipiirakkaa, pikkuherkkua kaikille!😊

meea.jpg
eevi.jpg
ilona.jpg

Suomalaisen marjametsän vastapainoksi sopii hyvin  eksoottiset rytmit ja Capoeira. Saimme vieraita Brasiliasta saakka. Itse tehdyillä rytmisoittimilla muodostimme upean orkesterin ja opimmepa myös vähän portugalin kieltä. Muutama rohkea lapsi uskaltautui myös pelaamaan Capoeiraa vieraamme kanssa. Aamupäivä oli mahtava ja kaikilla lapsilla oli hymy huulilla. Musiikki tekee iloiseksi!

lennu.jpg

Kavereiden kanssa on syntynyt ihan huikeita leikkejä. On leikitty paljon ulkona, metsässä ja pihalla. On jotenkin mahtavaa huomata, miten tutut paikat metsässä innostavat jatkamaan niitä leikkejä, mihin keväällä on jääty. Samalle kalliolle on taas avattu leipomo, mistä saa maailman parhaita munkkeja!

Uudet SäkkäräVäkkäröiden vilskeläiset ovat päässeet leikkeihin hienosti mukaan. Ja on se vaan niin, että luonnossa meillä kaikilla on mahdottoman hyvä olla!

ada.jpg
toivo.jpg

Lapset liikkuvat luonnostaan paljon, varsinkin, kun siihen annetaan mahdollisuus. Välillä on hyvä käydä oikein kunnolla purkamassa energiaa ja tuntea, miten hengästyn ja hikoilen. Juostiin niin kovaa kuin gebardit ja loikittiin rohkeina seikkailijoina yli krokotiilejä kuhisevien ojien.

Lopuksi lempeät leijonat rauhoittuivat ja tasasivat hengitystään.

kentällä.jpg
kentällä2.jpg
kentällä3.jpg

Elokuun teemana on ollut oma perhe, oma koti. Aihetta on käsitelty satujen, laulujen ja keskustelun avulla. Jokainen on saanut kertoa omasta perheestään ja piirtää siitä kuvan. Lemmikkieläimet ovat selvästi tärkeä osa perhettä ja ne on saatettu piirtää ihan ensimmäiseksi kuvaan. Ydinperheen lisäksi monelle lapselle isovanhemmat ovat paljon mukana elämässä ja ne on haluttu piirtää kuvaan mukaan. Lapset ovat myös kertoneet mukavia asioita perheestään ja siitä, mitä tykkäävät tehdä yhdessä äidin, isän, sisarusten tai vaikka mummin kanssa. Muistetaankin, että vaikka arki on hektistä ja syksy tuo tullessaan taas omat kiireensä, kun harrastukset ja muut menot täyttävät illat, että kaikkein tärkeimpiä ovat ne pienet yhteiset hetket arjessa, jolloin me aikuiset ollaan täysin läsnä ja lapsia, niitä tärkeimpiä, varten.

perhekuva.jpg

Ansu