Jokainen kokee Korkeasaaren omalla tavallaan

Mietimme pitkään jo viime keväänä, onko Korkeasaari oikea retkikohde vilskeläisille. Olemme käyneet siellä jo kahtena edellisenä vuonna. Joku vanhemmista oli toivoneet maatilakohdetta, lapset olivat kuitenkin tosi pontevia, he haluat Korkeasaareen. Korkeasaaressa on todella paljon nähtävää ja joka vuosi lapset bongaavat sieltä eri asioita.

Joku vanhemmista mietti vielä pitkään ajomatkaa Turusta-Helsinkiin, mutta sehän on juuri osa sitä juttua.

IMG-20190425-WA0006.jpg

hurjan jännää päästä bussimatkalle kavereiden kanssa, bussillahan on ihan eri matkustaa kavereiden kanssa, kun esimerkiksi perheen kanssa. Ei bussimatka ole tällaisilla reissuilla haaste, se on elämys.

IMG-20190425-WA0007.jpg

Kerrankin saadaan katsoa lasten elokuvia ja olla yhdessä.

Tällä Korkeasaaren reissulla, yksi busseista järjestikin omaa ohjelmaa kuumenemalla liikaa. Halikon shellin pihassa, edessä oli bussin vaihto uuteen ja lapset olivat aivan innossaan, kun taas saatiin uusi bussi. 

Jo perinteeksi muovautunut retki on henkilökunnalle tuttu ja turvallinen. Meillä on hyvin selkeä työnjako kuka hoitaa mitäkin ja mitä asioita täytyy ottaa huomioon. Kaikki sujuu todella sutjakasti jos mitään yllätyksiä ei tule vastaan..

IMG-20190425-WA0008.jpg
IMG-20190429-WA0011.jpg

No yhden bussin vaihto aiheutti pientä viivästystä Korkeasaaren ruokailuissa, mutta loppupelissä sekin sujui hyvin, sillä saimme näin porrastettua ruokailua paremmin.

Korkeasaaressa on niin paljon nähtävää. Jokainen lapsi kokee sen omalla tavallaan. Toiset haluaa nähdä liskoja, toiset karhuja, toisia kiinnostaa linnut toisia kissaeläimet, villisiat, gasellit, apinat..

1.jpg
IMG-20190425-WA0032.jpg
IMG_20190425_132324.jpg

Kukaan lapsista tuskin osaa ajatella vielä eläinten olosuhteita. Me aikuiset ehkä senkin edestä. Seurailin tiikeriä, joka kulki hermostuneena pientä rataa edes takaisin. Olin aloittamassa jo moralisoivaa keskustelua aiheesta, kun Kalervo puutui puheeseen. Korkeasaari on auttanut pelastamaan monia uhanalaisia lajeja esimerkiksi lumileopardit. He tekevät paljon työtä uhanalaisten kantojen vahvistamiseksi. Yksikään Korkeasaaren eläimistä ei ole villitä luonnosta pyydystettyjä vaan kaikki eläimet tulevat muista eläintarhoista tai ihmisiltä, jotka ovat pitäneet luvattomasti villieläimiä.

Korkeasaaressa on myös omaosasto, jossa avataan salametsästystä. Osa lapsista vieraili myös täällä, joten älkää ihmetelkö, jos tietoa löytyy myös tältä osa-alueelta.

Lapset oppivat parhaiten elämyksien kautta. Kokemalla ja elämällä, ihmettelemällä ja pohtimalla. Tallaiset päivät ovat maailman parhaita oppitunteja.

Olen äärimmäisen kiitollinen meidän Vilskeen henkilökunnasta, nämä ”hiekkalaatikoiden ritarit” tekivät monta pientä ihmettelijää onnelliseksi. Kiitollinen olen myös meidän perheistämme, jotka uskaltautuvat antamaan lapsensa meidän mukaan kokemaan ja elämään. Tällaisten työpäivien jälkeen sitä aina muistaa miksi tämä työ on niin erityistä.

eine.jpg