VAUHDIKKAAT VILINÄT

Dokumentojana: Ansu

Miten mahtava talvi meillä onkaan ollut. Paljon puhdasta lunta ja pakkasta. On onni, että meillä on Suomessa neljä vuodenaikaa. Talvenselkä on taittunut ja nyt kevätaurinko hellii meitä.

 

Metsäretkillä maisema muuttuu eri vuodenaikoina.

Mahtavuutta on tutkia luontoa, sen ihmeitä ja muutoksia. Lumen vielä peittäessä metsän ja maan boingaltiin kiikareilla Rikkosiipeä.

a2.jpg
A1.jpg

Pikkuhiljaa lumi on sulanut jo kaikkialta ja on ollut aika aloittaa kevään merkkien etsintä. Juhon kevätbingo jatkuu niin kauan, että bingoruudukon rivit tulevat täyteen! Kärpänen, aurinkolasit, leppäkerttu ja ruohontupsu ainakin on jo bongattu. Lapset saivat kuvata löytämiään asioita tableteilla, mikä oli heistä huippujuttu.

a3.jpg
a4.jpg

Kevät ja aurinko ovat innostaneet Vilinöitä pihapeleihin. On mahtavaa huomata, miten vanhat perinneleikit, kuten Pikipata, ovat edelleen ihan parhaita leikkejä, joista lapset todella innostuvat! Myös pyörät on kaivettu taas varastosta esiin ja pyöräpihalla riittää vauhtia. Uusilla potkulaudoilla on nähty jo hienoja hyppyjä ja temppuja. Suunnitteilla onkin rakentaa pihalle jonkinnäköiset rampit ja reilit scoottaajille!

Myös katusählykausi on avattu.

a5.jpg

Liikkari on toteutunut viikoittain ja se on kaikille hyvin mieluinen. Pienryhmissä uusien taitojen opettelu sujuu mallikkaasti.

Millä kaikilla kehonosilla hernepussia voikaan kuljettaa?

a6.jpg

Vartalo tiukkana pyörii tämä heppu kaverin avustaessa pyörimisliikettä patjalla.

a7.jpg
a8.jpg

Hippaleikit toivat aina!

a9.jpg

Limahipassa tarvitaan yhteistyötaitoja, kun lima sen kuin kasvaa ja venyy ennen kuin kaikki on saatu kiinni.

a10.jpg

Uusia hippoja voi keksiä myös itse, niinkuin tämä kaveri teki. Hän opetti toisille itse keksimänsä Starwars -hipan, mistä tuli heti hitti! Miekoilla ei suinkaan lyöty kaveria vaan tässä hipassa oli herrasmies( ja -nais)säännöt!

a11.jpg
a12.jpg

Olemme puhuneet Vilinöiden kanssa terveistä elämäntavoista ja hyvistä valinnoista. Miksi on tärkeää liikkua, millaista on hyvä ja terveellinen ravinto, miksi liikkeen vastapainoksi on tärkeää levätä?

 

Vilinät ovat energinen ja vauhdikas porukka! Niin tärkeää kuin se liike todella onkin, niin myös säännöllinen pysähtyminen on äärettömän tarpeellista.

 Nämä hetket saavat meidät työntekijät liikuttumaan. Mikä rauha, mikä hiljaisuus, kun kaikki keskittyvät piirtämään omia taideteoksiaan inspiroivan musiikin soidessa taustalla.

a13.jpg

Liikkuminen ulkona jatkuu varmasti entistä aktiivisempana kevään edetessä ja auringon lämmittäessä. Liikkarit siirtyvät ulos, pallopelit innostavat liikkumaan, pyörät ovat aktiivisessa käytössä ja heräävä luonto kutsuu metsään. Onneksi aurinkoagentit kävivät kertomassa auringolta suojaamisen tärkeydestä. Näillä suojakertoimilla ulkona liikkuminen kevätauringossa on varmasti turvallista ja mukavaa!

a14.jpg
a15.jpg

Nautitaan liikkeestä, auringosta ja toisistamme!☀️

 Ansu