Kesälomaterveiset

Kesälomalla on ollut aikaa pohtia elämää. Kesämökin hiljaisuudessa, riippukeinussa puoliunessa ja matonpesun lomassa. Koko aivot ovat kuin virittyneet rentoutuneeseen alfa-tilaan.

Hyvä näin, sillä tajusin ehkä vasta nyt, kuinka hektinen kevät on ollutkaan meille yrittäjille. Kuinka paljon omaa energiaa tuhlasin turhiin asioihin, joille ei voi mitään. Kuinka pitäisi aina luottaa vain siihen, että elämä järjestää ja kantaa.

Kerran uupumuksen läpi käyneenä sitä osaa onneksi tunnistaa koska voimavarat alkavat hiipumaan ja sitten on heti toimittava.

Olen nyt lähiaikoina seurannut vierestä useamman ystävän taistelua uupumista vastaan. Huolestuneena katsellut myös teitä perheitä joissa arjen tahti on hurjan kovaa. Nyky-yhteiskunta vaatii tehokkuutta. Se tekee ihmistä kiireisiä ja stressaantuneita.

Vanhempien elämäntahti, energia, tarttuu lapsiin. Lapset elävät hyvin voimakkaasti isien ja äitien, omien vanhempien energioissa, tiedostamme me sen tai emme.

Loppuun palaminen, burn out, masennus, alkavat pian olla tätä tahtia yhteiskuntamme kansantauti verisuonisairauksien ja alkoholismin lisäksi.

Surullisinta tässä on, että tähän tautiin sairastuu helpoiten juuri ruuhkavuosissa elävät, kun elämä vaatii muutenkin paljon ja niin kuin useimmat sairaudet tämä ei koske, vain sairastunutta, vaan kaikkia läheisiä.

Omakohtaisista kokemuksista viisastuneina pohdimme aihetta oikein kunnolla Kalervon kanssa.

On opittava käyttämään energiaa oikeisiin asioihin.

On opittava hidastamaan elämää. Kesytettävä arjen hektisyys ja löydettävä oma itsensä.

Tässäpä tavoitetta elämälle!

Tässä on myös agenda meille Vilskeeseen. Tavoitteemme, unelmamme, onkin ollut alusta saakka pedagogiikan kehittäminen, lasten kuunteleminen ja arjessa eläminen lasten rinnalla, siinä metrin mitassa.

 

Nyt vielä pieni hetki huilille, vaikka kovasti jo suunnittelemme syksyä mielessämme.

Keväällä hankitut ihanat seitsämän chakran äänimaljat pääsevät joka viikkoiseen käyttöön. Haluamme testata miten lapset oppivat rentoutumaan maljojen avulla ja miten se vaikuttaa henkilökuntaamme.

Ehkä voisimme pitää myös teille perheille äänimalja rentoutusillan. 😊

Elämän hidastaminen ja rentoutuminen sopisi meille kaikille.

Kesällä kun on aikaa lukea ja olla tällä alfa-tasolla hyvä kirjavinkki on Sanna Wikströmin ” Hyvän elämän reseptit, oivalluksia arjen keskelle”.

Kirja sisältää pieniä ajatuksia herättäviä tarinan pätkiä, miten elämää voi katsella erilaisten silmälasien läpi.

Ajatuksissa onkin, että syksyllä aloitamme myös henkilökunnan ”aivopesun” joka kuukauden pedagoginen ilta tulee alkamaan aina pienellä tarinalla tästä kirjasta. Hyvän elämän reseptejä ei voi koskaan olla liikaa.

Voit aina miettiä onko lasisi puoliksi tyhjä vai täysi?

Millaisen maailman haluat itsellesi ja ympärillä olevillesi maalata?

Ihanaa loppukesää

paljon iloa ja intoa alkavaa syksyyn

Henna

25.7.18.jpg