Metsää lähempää ja kauempaa

Luonto on lasten huvipuisto! Emmepä tiedä montaakaan lasta joka ei tykkäisi olla luonnossa. Nekin muutamat jotka kipuili aluksi kun metsässä voi olla märkää ta muurahaisia tai epätasaista.. Nyt ne kirmaavat kun nuoret kauriit, tai vaeltavat kuin " pyhiinvaeltajat" hartaudella, haaveillen ja havainnoiden. Siinä se onkin se juttu, luonnossa kaikilla on mahdollisuus olla sitä mitä he ovat!

Vilskeenväki on viimepäivinä viettänyt paljon aikaa luonnossa.

Talomme pienin väki hurmaantui uimarannasta. Ei me riisuuduttu ja kiiruhdettu uimaan mutta kyllä kunnon hiekkakakku leikit vaan tekee hyvää.

Talon isoinväki taas vaelsi upeaan Vaarniemeen. Vaarniemi on yksi mielenkiintoisimmista retkipaikoista vaikka sinne tulee Vilskeestä matkaa vain 2,4 km niin matkalla saa kokea niin suoalueen pitkospuut, humisevan lehtometsän kun jylhän kallioisen kuusimetsänkin. Me retkeilemme ja liikumme paljon, niinpä matka ei ollut pitkä. Mikään matka ei tunnu pitkältä kun sen saa vaellella omaan tahtiin ja aina on aikaa ihmetellä.

Vaarniemen lintutorni oli monelle varsin jännittävä kokemus. Ei sinne toki kaikki edes uskaltautuneetkaan mutta ne jotka ylittivät itsensä saivat varsin komeat maisemat.

Hyvin tärkeää retkellä on myös omat eväät!

Parasta taitaa kuitenkin olla se, että saamme tehdä kaiken yhdessä.

Vilskeen koko talon metsäpäivä taas antoi lapsille jännitystä, riemua, seikkailua ja jopa lepohetken metsänsiimeksessä.

Kasvomaalausta (kai nyt metsässä pitää eläimiä olla!)

seikkailuköysiä

Railoseikkailua ja kalliokiipeilyä

Päivän päätteeksi ruokailu ulkona ja kunnon unet!

Samaan aikaan toisaalla...

Hämähäkkimieskin on uupunut!