Elämäntaitojen harjoittelua

Ystävänpäivä oli ja meni. Meille joka päivä, on ystävänpäivä. Opettelemme elämän tärkeimpiä taitoja, sosiaalisia-ja vuorovaikutustaitoja, niitä taitoja, joita tarvitsemme ollaksemme kanssakäymisissä ihmisten kassa, ollaksemme ystäviä.

Nämä meidän pikku Ihmeet ovat vasta elämänsä alussa, he kokeilevat rajoja, etsivät tapoja millä asioita hoidetaan, haastavat aikuista ja kaveria ennen kuin oppivat toimimaan oikein. Niin kuuluu olla.

Joskus se on raskasta. Ei ole helppoa olla äiti tai isä, tarhantäti-tai setä, pikku Ihmeet voivat pienestä koostaan huolimatta liikuttaa meissä suuria tunteita. Aika usein he sen tekevätkin. Se voi olla vaikeaa mutta myös äärettömän antoisaa.

Luin vasta artikkelin siitä, kuinka meidän pitäisi oppia käsittelemään kaikki tunteemme. Kuinka meidän pitäisi myös hyväksyä omat väsymyksen ja vihan tunteen ja antaa niden tulla ulos. Tätä me pyrimme opettamamaan lapsille. Opetamme kertomaan miltä minusta tuntuu, tuomaan ulos niin ilon kun vihankin tunteet, kohtaamaan ja käsittelemään ne oikealla tavalla. Nämä ovat haastavia asioita meille aikuisille, saati sitten lapsille. Aikuisen tehtävä on olla lapsen tuki ja turva näiden suurten asioiden äärellä. Rajat on rakkautta mutta sitä rakkautta on myös ymmärtää, että näitä asioita on harjoiteltava, on annettava lapselle tilaa jotta hän voi kasvaa.

Luonto rikastuttaa elämäämme. Se antaa mahdollisuuden liikkua ja päästää energiaa ulos, mutta samalla se rauhoittaa. Leikki on lasten tapa oppia elämää. Luonto ja mielikuvitus mahdollistaa niin monta asiaa..

Arkkitehtuuria majanrakennuksessa

Puutarhanhoitajat vai talonrakennusmateriaalin hakijat?

Pojat pilkillä, voi kun olisimme ennättänee ihan oikeasti pilkille, sitä odotamme vielä!

Sama kalastusleikki sisätiloissa.

Talomies "Pärssinen" oikeat esineet voivat houkutella leikkiin.

Pikkutalon pikkuneiti komensi minua aamukahvin laittoon, hänelle piti löytää myös oma tärkeä tehtävä. Kahvit keitettiin yhdessä ja hän halusi myös laittaa teen. Todella tärkeää on antaa lasten myös tehdä oikeita asioita turvallisesti.

Jos pienen ihmisen unelma, on olla palomies, voiko olla hienompaa kun päästä aamuhämärässä letkun kanssa töihin. Tärkeää työtä on luistelukentän jäädytys varsinkin kun sitä teki yhtä suurella   intohimolla isompi ja pienempi "palomies".

Omalta luistelukentältä isoimmille radoille..

Suunmotorikkaa harjoittelemme ihan vauvasta asti. Jotkut tarvitsevat enemmän harjoitusta kuin toiset mutta sen harjoittaminen on kaikista yhtä kivaa.. Vai mitäs mieltä olette?

...3....2...1...Raketit on valmiit lähtemään lentoon, NYT!