Maailmassa monta on ihmellistä asiaa..

Dokumentoijana Wilma.

Vilinöiden kanssa olemme tutustuneet luontoon ja metsän eläimiin. Vuodenaikojen vaihtelu, syksyn kääntyminen talveksi ja miten kaikki tämä näkyy luonnossa ja sen eläimissä. Miten eläimet muuttuvat, miten ne varautuvat talven varalle ja missä ne edes ovat talvella?

ihmetys.jpg

Katselimme kuvia eri eläinten pesistä, joka johti lapsia tutkimaan ympäristöään… ”Onko tämä tintin pesä?”

Peikko.jpg

”Asuukohan tuolla alla peikkolapsi?”

Mette.jpg

Lasten majanrakennus innon kautta lapset päättivät omat eläimensä, joille suunniteltaisiin oma talvipesä. Katselimme kuvia eläimistä ja jokainen sai piirtää päättämänsä eläimen. Harjoittelimme myös saksiotetta ja leikkaamista.

yona.jpg

Syntyi monenlaista metsän eläintä, oravasta…

käärmeeseen. Joku halusi jopa tehdä hauen ja toinen dinosauruksen!

Karhu nukkuu, karhu nukkuu talvipesässänsä... Lauloimme lauluja metsän eläimistä, joista ehdottomaksi suosikiksi nousi Karhu nukkuu. Lapset jatkoivat laululeikkiä myöhemmin vielä keskenään ja opettivat leikkiä muillekin.

Karhuleikit jatkuivat isolla porukalla metsässä. Tässä karhuperhe ja ketut ovat irrottamassa kaarnaa syötäväksi lahosta puusta. Susi on myös kutsuttu päivälliselle.

seela.jpg

Maalasimme taustan yhteiselle metsä -taideteoksellemme, johon jokainen eläin pääsisi näkyville. Pääsimme harjoittelemaan laveeraamista isoilla maalipensseleillä yhteistyönä. Luonnosta lähti myös materiaalia mukaan taideteokseemme.

akseli.jpg

Seuraavalla viikolla etsimme metsään piilotettuja eläimiä. Eläimet löytyivät lasten mielestä todella helposti, vaikka joillakin eläimillä oli hyvä suojavärikin!

karhu.jpg
kettu.jpg

Eläimissä mukana oli myös vähän vieraampi eläin, nimittäin ilves. Sen arveltiin olevan pantteri, kunnes joku lapsi osasi kertoa sen olevan ilves.

m-m.jpg

”Nyt on meiän vuoro piilottaa!” ”Mä haluun piilottaa ketun ja oravan!” Lasten toiveesta halukkaat saivat myös piilottaa eläimiä, joita etsittiin yhdessä. Lapset keksivät hyviä piilopaikkoja. Karhukin meni ”karhun koloon” piiloon.

nukkujat.jpg

Pikkukarhut rauhoittuvat talviunille ♥


Hulinoiden arkea dokumentoi Ansu

Hulinat ovat luoneet omat voimahahmonsa. He ovat miettineet, miltä ne näyttävät, mitä erityistaitoja niillä on, mistä ne ovat tulleet, mistä ne pitävät jne. On syntynyt lentävä Supermies, ketterä Menninkäinen, Vihreä perushirviö, joka jaksaa nostaa vaikka vuoria, suursyömäri mörkö jne.

hulinat1.JPG

Voimahahmot alkoivat elämään metsässä. Menninkäiset, keijut, möröt ja supermiehet valtasivat metsän. Aivan huikeita leikkejä!

hulinat2.jpeg

Voimahahmot saavat myös erilaisia tehtäviä suoritettavaksi.
Ensimmäisessä tehtävässä piti löytää oikean värisiä asioita luonnosta väripahvien päälle.

Harjoiteltiin myös enemmän/vähemmän -käsitteitä.

hulinat3.JPG

Tehtävän suoritettuaan metsästä löytyi pala jostakin valokuvasta. Mitä kuvassa mahtaa olla? Näkyy ainakin talon kattoa...

hulinat4.jpeg

Tämä metsäläinen on ottanut kaiken ilon irti syksyisestä metsästä!

hulinat5.jpegPidimme Hulinoiden kanssa Lastenkokouksen, jossa mietittiin, miten he haluaisivat Rentolassa levätä ja rentoutua. Lapset toivoivat tunnelmavaloja, omia kirjoja, selästä hipsuttelua, lempisatuja...

hulinat6.jpeg
hulinat7.jpeg

Miten ihaniksi päivittäiset lepohetket ovatkaan muuttuneet. Satuhieronta on yksi lasten lemppareista.

hulinat8.jpeg

Pieniä, mutta lapsille niin suuria asioita.

hulinat9.jpeg

Uimakoulu saatiin päätökseen ja oli taas aika perinteisen eväsretken. Voi miten eväät maistuivatkaan ja kuuma kaakao oli aikast ihkua!

hulinat12.jpeg

Voimahahmot saivat taas uuden tehtävän. Nyt tarvittiin ketteryyttä, tasapainotaitoja ja yhteistyötä -kaverin apua.

hulinat13.jpeg

Kaikki pääsivät ylittämään esteen (onneksi, sillä alla oli kuumaa laavaa). Ketteristä ketterin oli Milli Menninkäinen.

hulinat14.jpeg

Milli Menninkäinen löysi kuusen alta palan valokuvasta. Nyt niitä on jo kaksi. Mitä kummaa paloista muodostuukaan?