Syksyn väriloistoa

Dokumentoijana Peppi.

Syksyn aikana lasten suurena mielenkiinnon kohteena ovat olleet värikkäät, leijailevat, kuivat, märät ja rapisevat lehdet. 

Siispä otimme ilon irti näistä syksyn ihanista lehdistä: Niitä on haravoitu, heitelty ja hypelty vuorotellen lehtikasaan. Kottikärryillä pääsimme viemään lehtiä metsään siivotessamme Vilskeen pihaa. Se oli mukavaa hyötyliikuntaa ja yhteistyöllä lehdet tuli haravoitua nopeasti ja kaikilla oli kivaa!

Peppilapset.jpg
vilskehyppy.jpg
reippaasti.jpg

Lähdimme seuraavaksi tutkimaan lehtien värejä. Etsimme vesiväripaleteista lehtien värejä ja tutkimme ulkona, mitä värejä puista löytyy. Värejä löytyi yllättävän paljon! Lapset pääsivät maalaamaan itse lehtiä. Näiden joukosta löytyi myös sinisiä, pinkkejä ja violetteja lehtiä...Eräs lapsi lähti spontaanisti sekoittelemaan värejä positiivisin tuloksin: "Mitä tulee jos sekoitan punaista ja sinistä...Se on liilaa, vau!"

taiteilijat.jpg
Vilskebeataimi.jpg
mi.jpg
vilskeikkuna.jpg

Seuraavalla viikolla lehdet leikattiin irti paperista. Samalla harjoittelimme saksien käyttöä. Muutaman lapsen osalta leikkaaminen muuttui todellisiksi lehtitalkoiksi kun he innostuivat leikkaamaan lehtiä oikein urakalla!

vilskemiki.jpg

Lehdet kiinnitettiin vuodenaikapuuhun, jonka avulla seuraamme luonnon muodonmuutosta vuodenaikojen mukaan. Nähtäväksi jää, milloin puuhun ilmestyy ensimmäiset lumihiutaleet...Pakkaset ovat nimittäin jo alkaneet näyttäytyä, kuten myös Vilskeen yksi suosikkilauluista: Pakkanen paukuttaa! Eräs lapsi totesikin tänään pihalla toiselle lapselle: "Arvaas mitä, torstaina on luvattu lunta!"

vilskelehdet.jpg
lapsetjalehdet.jpg
vilskelehdet2.jpg

"Paukuttaa, paukuttaa, pakkanen paukuttaa!"

Pian se talvi tulee nyt on jo niin kylmä että hanskojakin on pakko pitää kädessä!

paukuttaa.jpg

Mutta on se syksy silti ihmeellinen, kaunis. Kyllä sitä passaa ihmetellä!

viskefiilis.jpg