Väkkäröiden ja Hippuloiden metsäprojekti

Dokumentoijana Ansu

21.9. Metsään lähdettiin kuulostelemaan ja havainnoimaan lapsia. Mikä lapsia kiinnostaa, mitä lapset lähtevät metsässä leikkimään

unnamed.jpg

Heti oli selvää, että kivi oli poliisiauto. Kaikki poliisit halusivat saman poliisiauton kyytiin.

unnamed (1).jpg

Kiipeämisharjoituksia. Toinen toistaan tukien, kaikki pääsivät auton kyytiin. Ja eikun rosvojen perään. Metsästä löytyi myös vankila ja innokkaat poliisit ottivat (mielikuvitus)-rosvoja kiinni ja veivät vankilaan. Rosvoille tarjoiltiin lihapullia ja muussia. Löytyipä rosvoille suihkukin. Lapset keksivät aina uusia juonia leikkiin. Huikea mielikuvitus! Osa lapsista eli niin mukana leikissä, että eväätkin piti syödä sellaisessa paikassa, että pystyi samalla havainnoimaan ympäristöä, näkyykö rosvoja?

unnamed (2).jpg

Leikkien lomassa tutkittiin syksyistä metsää. Puut ovat vaihtaneet väriä, puolukat kypsyvät ja sienet kasvavat. Mikä ihana taulu syntyikään 17 taiteilijan yhteisteoksena.

unnamed (3).jpg

Nämä mustikkanassut!

unnamed (4).jpg

Syksyyn kuuluu myös pihahommat. Lehtien haravointi ja pois kärrääminen ovat mieluista yhteistä puuhaa!

unnamed (5).jpg
unnamed (6).jpg

28.9. Poliisileikkiä lähdettiin jatkamaan ja kehittämään siten, että lapset saivat ottaa oman taskulampun mukaansa. Lapset olivat innoissaan omista lampuistaan. Sieniaikaan salapoliisit saivat tehtäväksi etsiä keltaisia sieniä, rusko-orakkaita. Henna oli mukana sienitietäjänä. Mikä riemu ja ylpeys, kun sieniä löytyi!

IMG_8964.JPG

Salaa kallion takana lymyilin minä (Anna-Maija). Alva huomasi taskulampulla viestittelevän piiloutujan.

5.10. Innostuttiin laulelemaan "Mörkö se lähti piiriin" -laulua matkatessamme metsään. Voi ei! Nyt oli käynyt sellainen takaisku, että tutun mörön tärkeät taikakivet oli varastettu! Salapoliisit saivat tehtäväksi etsiä möröltä varastetut vihreät kivet.

unnamed (7).jpg

Tehtävän saatuaan antoi ahkera kivien etsintä. Ja voi sitä riemua, kun kiviä löytyi!

unnamed (8).jpg

Salapoliisien apuna olivat suurennuslasit (=luupit). 

unnamed (9).jpg

Kivet olivat varsin hankalissa paikoissa. Kivien koloista tarttui rukkaseen kivi jos toinenkin. Hieno suoritus pikkusalapoliisit! 

unnamed (10).jpg

Poliisit tarvitsivat myös poliisiorkesterin! Kepeistä saatiin hyvät rytmisoittimet ja lapset keksivät, että kallion eri kohdista kuului erilainen ääni, kun niihin löi kepillä. Ja näin syntyivät myös upeat rummut metsän keskelle.

Miten tästä salapoliisien hienosti alkanut tarina jatkuukaan...