Vilskeen talvitouhut

Talvi oli ja katosi taas, onneksi saimme edes hetken nauttia talvikeleistä.

Käytimme tietysti tilanteen hyväksi. Toiminnallinen oppiminen on meidän tapa toimia. Niinpä lumiveistoksia tekemään, pensselit käteen ja maalaamaan!

Sen jälkeen ei voi kun tutkia, miltä se näyttää? Miltä se tuntuu? Jotkut jopa testasivat, miltä se maistuu ;)

Luonto on mahtava oppimisympäristö. Satuhetki tuntuu ihan toisenlaiselta tälläisissa ympäristöissä sen saman vanhan sisätilan sijaan..

Talvikelitkään eivät estä meitä retkeilemästä. Mikä se onkaan ihanampaa kun kaivaa repusta oman kotiväen laittamat retkieväät ja istahtaa nauttimaan niistä metsän huminassa. Lapsissa huomaa myös sen muutoksen miten he ovat kasvaneet syksystä. Jos syksyllä piipahdettiin ihan lähimetsään ja ihmeteltiin miten metsässä pitäisi liikkua ja toimia, nyt lapset ovat kun vanhoja konkareita. Luonto on tuttu ja turvallinen.

Kenttämestarimme Kalervo jäädytti Ison Vilskeen pihalle oman luistinkentän lasten kanssa. Kauaa emme saaneet nauttia luistelun iloista, mutta kaikki mahdollinen kentästä otettiin irti. Luistelu on yksi kokonaisvaltaisimmista liikuntamuodoista. Pystyssä pysyminen jo itsessään on haastavaa, mutta hyvin palkitsevaa kun sen oppii.

Sosionomi opiskelijat järjestivät Vimpuloille hauskan seikkailuviikon. Viikko oli melko elämys ihan kaiken kaikkiaan. Harvoin kai sitä päiväkodissa nukutaan päikkärit talvella puolijoukkueteltassa ja paistetaan tikkupullia kaminassa.

Telttaa on hyödynnetty satutelttana ja leikkeihin.

Teltta on inspiroinut lapsia niin kovin, että telttoja on rakennettu sisällekin.

Joskus oma pieni tila voi rauhoittaakin uneen.

Meillä leipoa saa aina kun tulee sellainen inspiraatio (tai aamupuuroa jää yli tai aikuisten tekee mieli lämpimäisiä tai .. :) )

Myös leipominen on kokemuksellista oppimista ja onnistuu ihan pienimmältäkin väeltä!

Miltä se tuntuu? Miltä se tuoksuu? Mitä siitä tulee? ja miltä ihmeeltä se maistuu? :)

En voi olla korostamatta myös pienten ihmisten liikkumisen tärkeyttä. Lapset ovat löytöretkeilijöitä, jo ihan pienetkin tarvitset liikuntaa kasvaakseen, kehittyäkseen ja oppiakseen.

Voihan se joskus näyttää hurjalta, mutta kuinka paljon se kehittääkään lapsia! Turvallisesti aikuisten läsnä ollessa liikkuminen on kaikkien meidän oikeus ja mahdollisuus.