Kaikki on vinkis vonkin tai ainakin heikun keikun...

Saimme palautteen uudelta perheeltä, että olemme varsin kummallinen päiväkoti. Ihmiset ovat kaikki lämpimiä ja aidosti kiinnostuneita. Mikä tämä Vilske oikein on?

Sitä tässä itsekin pysähtyy miettimään.

Työstimmemonta vuotta ennen suuren Vilske askeleen ottamista, mistä koostuu sellainen päiväkoti, työ, yhteisö, jossa pulppuaisi hyvä olo. Resepti ei ole ihan yksinkertainen.

Luulen, että olemme onnistuneet löytämään mukaan Vilskeeseen ainakin oikeat ihmiset tekemään ja kehittämään hyvän olon päiväkotia.

Positiivisuus, sen viljely ja kasvattaminen on tärkeintä. On aina kaksi mahdollisuutta nähdä asiat, vähän niin kuin vertaus lasista, se voi olla joko puoliksi tyhjä tai puoliksi täysi.

Pikku Vilskeeseen on tullut uusia pienokaisia. Tunnelma on ollut seesteinen. Tärkeintä on luoda rauhallinen ja turvallinen ilmapiiri. Pienet itkut talttuu kun syli löytyy ja kyynelten kuivaajia riittää. Aito, lämmin rakastava läsnäolo, sitä ei mikään korvaa ja nämä pienimmät maailman ihmettelijät ovat tosi tarkkoja aistimaan tunnelmia.

Pikkutalo täyttyy pitkin syksyä ja haluamme antaa kaikkein pienimmille aikaa tottua uuteen maailmaan, mikä heille avautuu.

Isossa talossa vilskettä on riittänyt enemmän. Iloisia jälleen näkemisiä lomalta palaavien kesken ja ihan uusia tuttavuuksia. Kummallisinta tässäkin on se, että kaikki loksahtaa paikoilleen ihan itsestään. Lapset ovat tullessaan jo ihan valmiita Vilskeläisiä.

Ehkä se on se ympäristö, kun tulet olet tervetullut. Lapset ovat olleet toisille lapsille uteliaan innokkaita. Uusia ystäviä on odotettu, heidät otetaan heti mukaan ja näytetään leikit ja touhut. Vähän kuin meidän aikuistenkin kesken, on mukava saada tiimiin uusia persoonia värittämään yhteisöämme.

Ensimmäiset viikot olemme tutustuneet kaikkien rakastamaan Peppi Pitkätossuun. Kukapas meistä ei joskus olisi halunnut olla niin kuin Peppi. Yhtä voimakas, villi, vapaa, hauska tai ...

Peppi on herättänyt puhetta ja ihmetystä viime perjantaista saakka kun hän ilmestyi Vilskeeseen matkalaukun, herra Tossavaisen, Pikku Ukon ja Annikan kanssa. Peppi etsi uutta kotia. Vilske ei ole meistä kenenkään koti ( vaikka lapset edelleen luulee, että Henna ja Kale asuu Vilskeessä ja toisaalta se on melkein viimeisen vuoden ollutkin näin! ) mutta voisiko Mummolasta tulla Pepille uusi koti?

Metsä retkiltä  merenrannastaon löytynyt pullopostia isä Efraimilta, missä on ollut Pepille uutisia. Miten kummassa se voi olla mahdollista?

Jumpissa Peppi on liikuttanut porukkaa ja kädentaidoissakin vilahtaa Peppi. Onko Peppi Pitkätossu tullut Vilskeeseen jäädäkseen?

Kädentaidoissa on maalattu Herra Tossavaisia..

Jos kysyisimme lapsilta, niin varmasti olisi ja mikä ettei, Peppi on loisto tyyppi, jolla on meille paljon opetettavaa.

Tänään Annika, Tommi, Peppi, Pikku Ukko ja Herra Tossavainen avasivat mummolan josta tulee kun tuleekin HUVIKUMPU!

Mitähän kaikkea syksy tuokaan tullessaan? :)