Salaisuuksia, yllätyksiä ja joulun taikaa

"Nytpäs käydään toivomaan, toivoahan aina saa, mitäs toivot jouluna Joulupukilta?

Näin olemme nyt lauleskelleet ja kyselleet toiveita, miten paljon kaikkea erilaista me toivoimmekaan: Frozen-nukke, kauko-ohjattava-auto, barbi, robottikoira, legoja, joulurauhaa.

Joulurauhaa toivoi aikuinen, mutta toivoo sitä lapsikin. Pitkä syksy takana, nyt on aika hiljentyä jo joulun viettoon. Mitä joulun odotus on ollut Vilskeessä?

Melkein joka aamu olemme kokoontuneet yhteiseen aamupiiriin, ihmettelemään milloin mitäkin. Siitä se joulu alkaa, salaisuuksista, yllätyksistä, pienistä ihmeistä, elämyksistä.

Emme ehkä aina pysty tai ehdi tiedottaa asioista etukäteen, me elämme hetkessä, tartumme tilaisuuksiin ja nautimme. Tiedämme, että te vanhemmat haluaisitte tietää kaiken etukäteen mutta mekään ei aina tiedetä, ihania asioita aina vaan tapahtuu meille. Jos on valmis ottamaan hyvää, uskaltaa laittaa itsensä peliin ja elää, niin se tuottaa suuria elämyksiä. Sori vaan, näette aina täällä blogissa vähän herkkupaloja, kuulette Vilskeen pihalla juttuja ja toivottavasti teidän lasten sydämet on täynnä ihania asioita. Näin meillä vaan on. 

Tässä siis teille..

Olemme saaneet nauttia parina perjantaina ihan oikean taiteilijan teatterityöstä. Mikko seikkailupuistosta on vieraillut meillä ja johdattanut lapset teatterin saloihin. Joskus ehkä jopa pelottavaa, kun se tuntuu niin todelliselta.

Lapset pääsivät myös itse tekemään teatteria. Vau! Keväällä teemaksi on pakko ottaa lisää draamaa ja teatteritaidetta, meillä vilskeessä on sellainen määrä taiteilijoita että vapise teatterikorkeakoulu, me kasvatamme tulevaisuuden toivoja!

Eikö nämä ilmeetkin todista sitä?!

Osaamista on myös omassa väessämme, piileviä taitoja, yllätyksellistä heittäytymistä. Kairuksen ja Atan pimeä teatteri herätti tunteita. Ehkä jo siksi, että jos ennen teatteria soitetaan oikealle Joulupukille vanhalla radiolla ja sieltä vielä kuuluu Pukin puhe, kyllähän se hämmentää. Sitten vedetään vielä mökki pimeäksi ja tehdään teatteria valkoisilla kuvilla. Elämys tämä oli koko väelle. Toivon että voimme joskus antaa teille vanhemmille palan tätä mitä lapsenne saavat..

ja sitten oli tietenkin lasten vuoro!

Vilskeessä on myös harvinaisen osaavia opiskelijoita. Lenni ja Emma opiskelijat olivat työstäneet Vilinöiden kanssa ihan oman teatteriesityksen itse tehdyillä nukeilla. Söpöä!

Ihan salaisia ja kummallisia juttuja tapahtuu..

Pakko on kai ottaa yhteyksiä myös Korvatunturille. On tämä vain jännää!

Liikuttukin on, niin kuin meillä aina :)

(Kuvasta voit ehkä bongata jo Juhon, hän on uusi vahvistuksemme tammikuussa!)

ja pysähdytty!

Puhuimme juuri palaverissa henkilökunnan kesken, että on niin hienoa kun olemme nyt toteuttaneet ja tehneet sherbornen menetelmää (kaveriliikuntaa vilskeen lapsia lainaten) lapset ovat oppineet päästämään toisensa lähelleen ja koskettamaan kaveria.  Meillä on ihan tavallista että lepohetkellä voi hieroa kaverin selkää tai jalkaa jos se tuntuu hyvältä ja meillä on ihan tavallista kipaista kaverin syliin tai haliin vain siksi, että läheisyys tekee hyvää! 

Arkeemme mahtuu ihan tavallisia juttuja

synttärijuhlia...

Pelihetkiä..

Siivoushommia

Ikkunataiteilua

ja leivontaa!

Joulu on täynnä tuoksuja. Piparin tuoksua on riittänyt, joka päivä on joku porukka leipoa päräyttänyt ja mikäpä onkaan ihanempaa..

Joulu on myös hyvänmielen jakamisen aikaa. Haluamme opettaa lapsille jo pienenä, että ilo ja onni voi koostua myös siitä että voit antaa itsestäsi hyvää. Teimme kaksi joululaulukeikkaa palvelutaloihin. On ne herkkiä hetkiä, niin kuin myös oman Pyhän Luciamme vierailu.

Luontoretket ovat osa viikoittaistamme arkeamme. Miksipä ei, siellä löytyy aina jotain tonttuseikkailua..

luonnosta voi löytyä liukumäkiä

Retkieväät voi syödä vaikka korkealla puussa tai

Luontotonttukoulussa oli opittu, että tärkeintä on joulumieli. Tonttuilujen jälkeen pojat oli uppoutuneet metsän uumeniin kunnes olivat tulleet hakemaan aikuisia. "Katsokaa me tehtiin joulumielellä hämähäkeille talvipesä!"

Olisiko sinunkin aika löytää joulurauha ja tehdä jollekin talvipesä? Ehkä jo tänään..

Rauhallista ja oikein ihanaa joulunaikaa!