Pikku Vilske

Tänään kävimme kartoittamassa mitä kaikkea tarvitsemme kartanon vieressä, Jagellonicankadulla sijaitsevaan Pikku Vilskeeseen, joka aukeaa 3.8.

Pikku Vilskehän on tehty 1988 asuntomessuille esittelypäiväkodiksi, eikä siihen kyllä olla suotta aikoinaan panostettu!

Pikku Vilskeen 215 neliötä on käytetty järkevästi. Hauska talo muotoineen ja ikkunoineen henkii iloista meininkiä. Niinpä emme yhtään ihmettele, kuinka talon nykyinen henkilökunta tuntee haikeutta jättäessään taloa.  Tulevissa Pikku Vilskeen tiloissa on tähän asti toiminut Turun kaupungin päiväkoti. Tammikuussa 2015 Kaupunki päätti lopettaa toiminnan.

Nyt meillä on ilo tarjota toiminnalle yhtä laadukasta jatkoa!

Heinäkuun aikana taloa vielä hiukan entrataan, mutta sitten saamme viihtyisän Pikku Vilskeen tuleville viipeltäjille.

Pikku Vilskeen piha on kunnostettu pari vuotta sitten. Voimakkaat kalliot jakavat pihaa ja metsä humisee aidan takana.  Pihassa keinut, hiekkalaatikko, kiipeilyteline ja leikkimökki takaavat virikkeelliset leikit.

"Mummola" on pihan reunassa  sijaitseva vanha asuinrakennus, jossa voimme räsymattojen ja pitsiverhojen joukossa pitää sadetta, tai maalata vaikka taidetta. Paikka on niin idyllinen, että se suorastaan vaatii meitä järjestämään kaikkea kivaa virkistystoimintaa, kuten pikkujoulujuhlia ja kevätkeijujen kastajaisia.

Kertoipa talon nykyinen väkikin, että "Mummolan" alla kivialassa asustaa ihan oikea kettu, jota on nähty päivälläkin kiirehtivän kiviyksiöönsä.

Saammekohan tästä Vilskeen lapsille villin lemmikin?

Pikku Vilskeessä on vielä muutamia paikkoja vapaana ja sitten, kun syksyllä Ison Vilskeen remontti saadaan valmiiksi, saamme lisää hoitopaikkoja vilskeläisille.

Ison Vilskeen remontti on jo aloitettu. Salaojien kaivuussa voi nähdä Puuha-Ralen ja sisätiloissakin häärää puuhamiehiä irrottelemassa kaappeja ja kattokruunuja.

Eilen tapasimme sisustussuunnittelija Riikamme, jolla oli NIIIIN kivoja ja pirteitä ideoita sisustukseemme. Vilskeen talosta tulee totisesti iloinen talo! Tapetit ja tekstiilit tulevat virittämään hauskaa tunnelmaa.

Uskallammepa veikata, että olemme varmasti pitäjän, jos emme jopa Suomen ainoa päiväkoti, jossa eteisessä tulee olemaan 1700-luvun kattomaalaukset ja pramea kattokruunu! :)