Vilskeläisten vatsat tulevat voimaan mainoisti!

Olen joskus perustellut lapsille jotka ovat tiukanneet miksi pitää syödä, että ruoka on ihmisen polttoainetta. Pitää syödä jotta jaksaa jatkaa.

Minulle on taas joskus perusteltu, että kun polttoaine on puhdasta, se riittää pitempään ja pitää koneen puhtaana sekä ehjänä. (Tällöin kyseessä taisi olla kyllä auto, mutta ihmisille pätee kyllä ihan samat asiat!)

Näillä perusteilla mekin lähdimme etsimään Vilskeen lapsille ruuantuottajaa joka pystyy tekemään puhdasta lähiruokaa.

Eilen löysimme sellaisen.

Suurina kulinaristeina  olimme täysin vakuuttuneita siitä, että jos ruoka on vähäänkään sitä, mitä luvataan, Vilskeen muksuistakin tulee pieniä kulinaristeja.

Saimme ensimmäisen kahden viikon ruokalistan ja nam!

Riistalihapullia, kastike ja muhennus, omena-vanilja kiisseli, pulled beef-kiusaus, kalkkunamureke..  Tämä keittiöyrittäjä tulee tarjoamaan kahdeksan viikon listallaan joka viikko meille ihania herkkuja.

He itse komentoivat tekevänsä vanhanaikaista ruokaa, eli kotona tehtyä ruokaa.

Vaikka ruokaa toimitetaan satoja annoksia Turkuun ja lähialueille, on toimitettu jo sata vuotta, niin kaikki ruoka tehdään itse. He eivät käytä eineksiä, vaan kaikki kastikkeista lähtien on ihan omin kätösin tehtyä. Kalkkunamureke tehdään itse jauhetusta kalkkunasta. Muusi keitetään raaoista perunoista. Banaanijugurtti tehdään luonnonjugurtista ja banaanista, jolloin siinä on vähemmän sokeria ja lisäaineita kun normaalissa purkkijugurtissa.  Kiisselit keitetään oikeista marjoista. Hernekeitto keitetään kuivista herneistä ja liha siihen keitetään kunnon lihasta joka on 100% suomalaista Atrian lihaa.

Hernekeiton kaverina tulee pannukakkua tai lettuja johon tulee oikeaa sokeria ei makeutusaineita. Olen aikoinani keskustellut pannukakun tarjoamisesta päiväkodissa, sokeri kun on pahasta lapsille.

Me Vilskeen aikuiset olemme sitä mieltä että lisäaineet ja liiat einekset on pahasta kaikille (mutta helpottavat kummasti joskus arkea!). Elämästä pitää nauttia, jos sen nautinnon saa puhtaasta letusta ja hillosilmästä nauttikaamme se antaumuksella.

Meillä kaikki lapset saavat samoja ruokia. Allergisille lapsille tehdään aina korvaavat herkut. Jokaisen lapsen ruokavalio huomioidaan tarkasti.

Vilskeessä kaikki lapset oppivat maistamaan elämän makuja ja näin he tulevat nauttimaan elämästään myös suun kautta.