Joulu on täynnä salaisuuksien taikaa

Joulu on saapunut Vilskeeseen. Vaikka sade piiskaakin melkein päivittäin ja kurahousujen vetäminen on jokapäiväistä puuhaa on joulunajan taika ja salaisuudet tulleet silti ilahduttamaan meitä.

Jos lunta ja revontulia ei näy oikeasti voimme rikastuttaa mielikuvitusta ja muistia teknologialla. Videotykki antaa mahdollisuuden ihailla talvea valkokankaalta.

Näin talvi saadaan kaupunkiin ja lapset oppivat uusia laulujakin.

 

Revontulet tanssivat ja liikuttavat vilskeenväkeä. Suurin osa lapsista ei edes tiennyt mitä revontulet ovat, ei se ollenkaan ihmeellistä, niin harvinaisia ne ovat. Nyt taivaan energiamyskyt ovat kaikille tuttuja.

Erityisesti ihmetystä on aiheuttanut Vilho Vartiatonttu, joka on yhtä äkkiä joulun kunniaksi ilmestynyt ilahduttamaan meitä kirjeillään ja pikkulahjoillaan. 

Vilho kertoi tulevansa kartanosta ihmettelemään vilskeen lasten mukavia puuhia. Vilho on saanut  lapsetpohtimaan tonttuja ja niiden tehtäviä ja salaisuuksia. Jännittävät kirjeet saavat lapset ihan kihelmöimään jännityksestä..

Kirjeissä on ollut mukana viestejä joiden avulla lapset ovat saaneet etsiä uusia tonttuja ja pieniä lahjoja.

Johan se onkin saanut aikaan mukavaa säpinää. :)

Jouluun liittyy myös mukavat kädentaidot, tontut ja porot.

Osaa niistä voitte käydä ihailemassa Veritaksen jouluikkunassa Olavinkatu 2 (Mantun grillin takana).

Lumileikit odottaa vielä, mutta ulkona on silti ihanaa liikkua. Vilskeen lapset keinuvat, laskevat mäkeä ja juoksevat. Kuvat kertovatteille miten iloista väkeä meillä on!

Lasten junaleikki. Tämänkin voisi kieltää, sillä siinähän voisi sattua jotain, mutta eikö kaikessa voi sattua jotain? Mukavaa yhteistä puuhaa, isot ja pienet ihmettelemässä. Paljon naurua ja iloista pöhinää, vilskemäistä menoa.


Heimo-Hiihtäjätonttu oli keksinyt ratkaisun lumettomuuteemme. Onhan se kurjaa kun lapset eivät pääse edes luistelemaan!

Niinpä hän oli jättänyt viestiä että kaikki lapset ja aikuiset villasukat jalkaan ja luistelun huumaan! Onneksi vilskeestä löytyi pussillinen ihan uusia villasukkia mukavan Eeva-tädin kutomina. Johan me saimmekin melkoisen luistinradan.


Luistelu musiikista vastasivat Reetta ja Kalervo!

Suurien liikkeiden ja energiapurkauksien jälkeen on aika pysähtyä ja hengähtää.

Höppänä villasukkajengi ihan levynä!  :)

Perjantaina 4.12. vietimme valon juhlaa. Lähdimme joaamuvarhain viemään lyhtyjemme ja laulujemme kanssa valoa ja iloista mieltä metsänväelle, tunnelmallinen aamuhetki.

Itsetehdyt lyhdyt pääsivät koekäyttöön.

Koristelimme kuusen eläimille. Nyt voi joulu tulla.

Muistakaa kaikki..

Älä sulje oveasi joulutontulta, tontulla on tuomisiinaan paljon iloa!