Kädentaitoja ja kylpyleikkejä

Meillä Vilskeessä jokainen saa olla sitä mitä on. Jokaisella on lupa olla ihana oma itsensä.  Haluamme kasvattaa myös lapset suvaitsevaiseksi. Lapset ovat rehellisiä ja avoimia. He ihmettelevät ääneen, kummastelevat ja tuumailevat joskus asioita joista me aikuiset emme puhu, kun ajattelemme että se voi loukata jotakuta.

Ihana opiskelijamme Devy otti aamupiiri aiheeksi erilaisuuden. Miten erilaisia me olemme? Miten se näkyy?  Tutkimme toisiamme ja pohdimme kuinka erilaisia me loppujen lopuksi kaikki olemme. Meissä kaikissa on samaa, mutta me kaikki olemme myös yksilöitä.

Maailma muuttuu koko ajan ja kansainvälisyys kasvaa, nämä lapset varttuvat muutoksessa. Meidän kaikkien on oltava valmiita muutokseen. Suvaitsevaisuus on äärimäisen tärkeää. Meistä jokainen on erilainen mutta samanarvoinen.

Kirpeät ensimmäiset pakkasaamut ja valtavan upea täysikuu on puhuttanut myös lapsia. Planeetat, tähdet ja avaruus ovat kummalisia ja vieraita asioita, ehkä hieman jopa pelottavia.

Isot Vilskelapset ovat ikuistaneet täydenkuun maalaamalla.

Myös Punahilkka sadusta tuttu ilkeä susi, on saanut vilskeenlapsien käsien kautta paljon ystävällisemmän ja kiltimmän ulkomuodon.

Kädentaidoissa pienemmät ovat taiteilleet syksyn puita.

Syksyn merkkien havainnointi on edennyt luontoretkillä, sillä osa puista on jo ihan alastomia. Myös päiväkodin pihalla on ahkerasti tehty talkoita.

Vilske on ollut auki nyt kolme kuukautta. On käsittämätöntä miten nopeasti aika on mennyt ja miten paljon vain kolmessa kuukaudessa on tapahtunut. Meillä on ihana Vilske. Henkilökunta on löytänyt paikkansa ja omien sanojensa mukaan ovat kovinkin tyytyväisiä. Iloisesta menosta päätellen he viihtyvätkin hyvin.

Lapset ovat kotiutuneet. Alun itkut ja ikävät on koettu ja nyt kiukutellaan kotiin lähdöstä. Mukavia uusia ystäviä on löytynyt.

Kartanon remontti alkaa olla loppusuoralla. Pääsemme aloittamaan muuttopuuhat joulukuun alussa. Talosta tulee kyllä melkoinen nukkekoti. Nyt on se aika kun me aikuiset valmistelemme muuttoa ja suunnittelemme tulevaa. On tosi hauskaa ajatella että Vilske kasvaa vuodenvaihteessa, että saamme uusia lapsia ja aikuisia mukaamme tähän mukavaan elämänmenoon.

Kartanoon tulee sauna ja iso kylpyhuone. Haaveilen kuinka pakkaspäivän metsäretken jälkeen kömmimme lämmittelemään saunan lämpöön ja kuinka silloin, kun ulkona tuiskuttaa räntää voimme välillä leikkiä vesileikkejä ihan sisällä lämmössäkin. Otimme varaslähdön vesileikkeihin ja valtasimme pikku Vilskeen vessan. Johan meillä olikin märkää! Lapset ottivat omat oikeudet ja plumpsauttivat kaikki änkeä vuorotellen ja yhdessä pikku kylpyammeisiin. Me aikuiset vain huokailimme ihanaa menoa, lasten nauru ja iloinen puheen pulputus on parhautta!

Kartanon liikuntatiloihin on tarkoitus tuoda monipuolisia liikuntavälineitä. Joogasilkit ovat yksi ihastuttava elämys jonka lapset saavat käyttöönsä. Testikäytön perusteella hankimme niitä useampia.

Vilskeen valtakunnassa kaikki siis hyvin. 

Hyvää Halloweeniä!